Annenin Durumu

Annenin Durumu
Bebeğin boyu: henüz yok
Bebeğin ağırlığı: henüz yok
Bu Haftada annenin folikülleri büyür ve olgun yumurta(lar) ikinci haftanın sonunda yumurtalıktan dışarı atılır. Eğer tüp bebek yaptırıyorsanız, bu yumurtalarınızın toplandığı güne denk gelir.
Bu evrede hormonlarınız sizi gebeliğe hazırlamak üzere yükselmiş ve rahim iç örtüsü gelecek olan embriyoya uygun bir ortam hazırlamak üzere kalınlaşmıştır.
Bebeğin Durumu
Bu hafta halen bir bebek yoktur ama oluşması ile ilgili son evreye gelinmiştir. Hazırlıklar ve süreçler devam etmektedir.
Bu haftanın sonu döllenmenin gerçekleşmesini beklediğimiz zamandır. Eğer doğru zamanda ilişkide bulunulursa (ya da tüp bebek uygulaması yapılıyorsa) döllenmenin gerçekleşeceği ve embriyonun oluşumuna doğru ilk adımın atılacağı zamandır.
Milyonlarca spermden sadece bir tanesi çeşitli aşamaları geçerek yumurtayla birleşme şansına sahiptir. Aynı zamanda bu spermin taşıdığı X ya da Y genine göre bebeğin kız ya da erkek olacağı belirlenmiş olur.